fbpx
Aktuality z ranče

První Šungitová relaxační místnost v Jeseníkách

By 14. 1. 20215 července, 2022No Comments

Ve světě už dlouho známé – v Jeseníkách první na Ranči Orel v České Vsi

Šungitové jeskyně-relaxační místnosti- zvané šungitnyje komnaty, už mají svoji dlouhou léčebnou historii v bývalém Rusku a nyní zažívá tato léčebná technika celosvětový boom, jehož podkladem jsou novodobé studie léčebných účinků šungitu, prováděné nejmodernějšími metodami nejen v Rusku, ale hlavně v Anglii, Švýcarsku a dalších zemích.

Historie

Neobyčejné vlastnosti šungitu byly v Rusku známy už velmi dávno, nenazývali ho však šungit, ale“ břidličný kámen“( pamatujete z Bible?). Šlechtična Xeňa Ivanova Romanovová byla vyhnána Borisem Godunovem do Zaoněží, kde jí bylo souzeno zemřít, ale na radu místních rolníků začala pít vodu ze zázračného pramene a koupat se v ní, po čemž nejen, že se uzdravila, ale v roce 1596 porodila budoucího cara, zakladatele dynastie Romanovců, Michaila Fjodoroviče.

Šungitoterapie

Šungitoterapie obsahuje kromě pobytu v relaxační šungitové místnosti také použití šungitové vody, šungitových kamenů v domácnosti a v neposlední řadě i bylinek.
Našim cílem je především předcházet nemocem.

Petr I. a šungit

Trpěl ledvinovými kameny, avitaminozou a poruchami trávicího ústrojí, vyzkoušel na sobě velikou sílu „ břidličného kamene“ a vydal nařízení, aby tento kámen nosil každý voják. Ruská armáda vyhrála povltavskou bitvu v roce 1709 částečně díky tomuto kameni. Léto bylo suché, vodní nádrže „ rozkvetly „.

Švédská armáda včetně krále Karla XII. měla poruchy střevního traktu a rychle ztratila bojovou formu. Ale ruští vojáci podle nařízení cara pili pouze vodu upravenou „ břidličným kamenem“. Ruská armáda byla zdravá a porazila Švédy.
Později v roce 1719, byly na příkaz Petra I. na místě léčivého pramene postaveny první lázně v Rusku „ Marciální vody“, které byly pojmenovány na počest boha války -Marce.

Šungitová voda

Je skvělý, naprosto přírodní nápoj, který získáte úpravou běžné vody z vodovodního kohoutku bez složitých procedur a nákladů. Principem její výroby je zalití Šungitu vodou a nechat Šungit působit. Doporučená doba je 24 -7 hodin, poté je nezbytné vodu zkonzumovat. Nedoporučuje se dávat vodu do plastových nádob, ale pouze do skleněných.

Příprava Šungitové vody

Do sklenice vložíme na dno promytý Šungit v poměru 1:5 ( 200 g Šungitu na 1 litr vody)
Šungit pro přípravu vody u nás můžete zakoupit v potřebném množství .